Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Marmara OSB’de gelinen son nokta ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Akar, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Özdemir, Bölge Müdürü Hakan Sönmez ve teknik personel çalışmaların durumu ile ilgili bilgiler paylaştı. Saha gezisinin ardından yapılan toplantıda Bölge Müdürü Hakan Sönmez tarafından Marmara OSB’nin kapasitesi, altyapı durumu ve ileriye dönük planlamalar ile ilgili sunum gerçekleştirildi.
Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin toplam 2,2 hektarlık bir alanın üzerine inşa edildiğini belirten Bölge Müdürü Hakan Sönmez, 15 kilometre olan iç yollarının 12 kilometresini terasman seviyesinde tamamladık. Tamamlanan yollarımızda atık su ve yağmur suyu hatları parsel bağlantıları da dahil olmak üzere tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi. Yatırım alanlarının hepsinin altyapısı tamamlandı. Doğalgaz, elektrik, atık su, yağmur suyu, içme suyu altyapıları yüzde 90 oranında tamamlandı. Elektrik binalarımızın inşaatı ise devam ediyor. 70’e yakın sanayi parselimizi imara açtık.” dedi.
“10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ”
Marmara OSB’nin tamamlanmasının ardından yaklaşık10 bin kişilik istihdam sağlayacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Akar, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile birlikte teknoloji ve sanayi alanında belirlemiş olduğumuz hedefleri daha ileriye taşımak için kuracağımız Teknokent’te yenilikçi ar-ge ve inovasyon projeleri geliştirerek ülkemiz adına katma değer üretmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda bölgenin içinde bir jandarma binası inşa edeceğiz. Güvenlik bizim için önemli, bölgenin güvenliğini sağlayacak jandarma binasının inşaatına yakın zamanda başlayacağız. 70’e yakın sanayi parselimizi imara açtık. 2025’te iki fabrikanın faaliyete geçmesini hedefliyoruz. 1,5 ay içinde fabrika inşaatlarının bir kısmı başlayacaktır. Yılsonuna kadar 150 sanayi parselini imara açmayı hedefliyoruz. Sanayimiz eksiksiz bir şekilde üretime geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacağına inanıyoruz.”diye konuştu.
“SIFIR KARBON SALINIMI HEDEFİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Marmara Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 95 doluluk oranına sahip bir bölge olduğunu belirten Başkan Akar, “Kendi sanayi alanımızın içinde 30 bin metrekare bir arazi üzerinde küçük sanayi bölgesi inşa etmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 40 dükkanlı bu küçük sanayi projesinde dükkanlar ortalama 200-300 metrekare arasında olacak bu bölgenin de ilgi göreceğini düşünüyoruz. Bandırma ile iletişimimizden memnunuz. Çevreye duyarlı bir OSB’yiz. Sıfır karbon salınımı hedefimiz için bölgemizin kurulum aşamasından itibaren çalışmalara başladık. Bizim bölgemizde bacalı bir üretim olmayacak. Özellikle kimya alanında bulunan hiçbir firma Marmara OSB’de yer almayacak. Bize ÇET gerekli değildir raporu getirmeyen firmaların başvurularını değerlendirmiyoruz. Çevreyi koruyan, çevre atığı olmayan bir OSB olmayı hedefliyoruz. Bölgemizi bu hedef üzerine kuruyoruz. Bu sanayi bölgesinde bir yandan nitelikli üretim yaparak istihdam ve gelir sağlayacağız bir yandan da çevreyi koruyacağız.” dedi.
GÜNDEM
10 Ekim 2024GÜNDEM
10 Ekim 2024GENEL
10 Ekim 2024GÜNDEM
10 Ekim 2024GÜNDEM
10 Ekim 2024GÜNDEM
10 Ekim 2024GENEL
10 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.