Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Serhat Ozar
Serhat Ozar

Bandırmaspor’un Yanındayız demek, fotoğraf çektirmekle olmaz

Sezon başından bu yana sebebini bir türlü anlayamadığım biçimde; başkanıyla, yönetimiyle ve teknik ekibiyle sürekli eleştirilen Bandırmaspor, ligin dev bütçeli holding takımlarına kıyasla oldukça mütevazı bir kadroyla Türkiye’nin Süper Lig’den sonra marka değeri en yüksek liginde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Ara transfer döneminde ciddi paralar harcayan Van temsilcisi karşısında ortaya koyduğu onurlu mücadeleyi ise büyük bir keyifle izledim.

Düşünün ki Güney Marmara’nın en önemli sanayi kentlerinden biri olan Bandırma’da, bu memleketin ekmeğini yemiş Murat Karakoyun isimli bir Bandırmaspor sevdalısı çıkıyor ve kulüp kayyuma kalmasın diye başkanlık görevini üstleniyor. Tüm ekonomik zorluklara rağmen Bandırmaspor’u bu ligde tutmak için büyük bir fedakârlıkla mücadele ediyor. Açık söylemek gerekirse, yaşanan parasal sıkıntılara rağmen bu takımın buralara kadar gelebileceğine ben dahi inanmıyordum. Çünkü şartlar ortadaydı. Ancak Murat Karakoyun başardı; en azından devre arasında yaptığı doğru hamlelerle olası mali sorunların önüne geçmeyi bildi. Bundan sonrasının ne olacağını elbette zaman gösterecek.

Fakat burada asıl dikkat çekici olan şudur: Murat Karakoyun ve Bandırmaspor yönetimi hâlâ sahipsizdir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın Bandırmaspor için verdikleri sözler adeta unutulmuştur. Maşallah, bol bol fotoğraf veriliyor; “Yanındayız”, “Arkasındayız”, “Destekliyoruz” deniliyor. Ancak iş icraata gelince ortada hiçbir şey yok. Destek sözü verilen Murat Karakoyun ve yönetimi açıkça çaresizliğe terk edilmektedir. Kısacası, “Bakın başınızın çaresine” denilmektedir.

Bu yaklaşım kabul edilemez. Sayın başkanlar, Bandırmaspor bu şehrin tek marka değeridir ve Bandırma’yı yıllardır Türkiye liglerinde onuruyla, şerefiyle temsil etmektedir. Bakın, bu şerefli arma sezon başından bu yana hâlâ isim ve göğüs sponsoru bulamamıştır. Ülkenin en önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu bir kentin takımının formasında hâlâ bir isim sponsoru yoksa, bu durum Bandırmaspor’a söz verenlerin ve Bandırma’yı yönetenlerin ayıbıdır.

Dahası, şehir her geçen gün Bandırmaspor’dan uzaklaşmaktadır. Sanki birileri düğmeye basmış ve Bandırmaspor’u yok etmeye çalışmaktadır. Bandırmaspor Başkanı Murat Karakoyun hangi kapıyı çalsa eli boş dönmektedir. İş dünyası Bandırmaspor’a destek olmaktan kaçınmaktadır. İnanın, Bandırmaspor bu şartlar altında bu ligde kalabiliyorsa, bu başarı “Yanındayız, arkasındayız” diyenlerin değil; Murat Karakoyun’un ve üç-beş yönetici arkadaşının eseridir.

Elbette gerçek Bandırmaspor taraftarına da birkaç söz söylemek gerekir. Taraftar, taraf olandır. Taraf olan armaya küsmez. Taraf olan, iyi günde de kötü günde de armasının yanında durandır. Onur Başkan geldi geçti; yarın Murat Başkan da gidecek. Ancak bu şerefli armanın gerçek sahipleri olarak sizler kalacaksınız. Yapmayın; küslükleri, dargınlıkları bir kenara bırakın ve birleşin. Çünkü Bandırmaspor’un bugün sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır.

Unutmayın: Başka Bandırmaspor yoktur.

Serhat Ozar

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER