Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek hava sıcaklarının artmasıyla orman yangın risklerinin arttığını belirterek vatandaşları bu konuda çok daha duyarlı olmasını istedi.
Yaz aylarına girilmesinin ardından orman yangınlarına karşı çok daha duyarlı olduklarını ifade eden Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek ” Orman yangınları konusunda Sayın Valimiz başkanlığında koordinasyon toplantılarımızı gerçekleştirdik. Orman yangınlarına karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. Alınan kararlar Bölge Müdürlüğümüz kanalıyla belirtilecek. Bu çerçevede de ilçemizde Sayın kaymakamımız başkanlığında toplantılarımız olacak. Orman Müdürlüğü olarak sadece yaz ayları başlarında orman yangınlarına karşı tedbirler almıyoruz. Bir yıl boyunca orman yangınlarının olabileceği gerçeğinden yola çıkarak tedbirler almaya, eğitimler vermeye ve vatandaşları uyarmaya devam ediyoruz. Malzeme ve ekipman eksikliklerimizi tespit ederek teminlerini gerçekleştiriyoruz.
Her yıl olduğu gibi yangın emniyet şeritlerimizin temizliğini bakımlarını yapmaya devam ediyoruz. Ormanların yanma enerjilerini azaltmak adına çalışmalarımız sürüyor. Olası yangınlara karşı orman yollarımızın temizlikleri aralıksız devam ediyor. Yolarımızın bakımı yangınlara en kısa sürede ulaşabilmek adına büyük bir önem taşıyor. ”
Haziran ayının ortasından itibaren orman yangınları açısında en riskli aylara girileceğini söyleyen Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek ” Özellikle Temmuz ve Ağustos ayları bizin en riskli dediğimiz aylardır. Vatandaşlarımızın bu aylarda çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz. araçlardan atılan bir sigara izmariti bile büyük orman yangınlarına neden olabiliyor. çiftçilerimizi anız yakmaları konusunda özellikle uyarmak istiyoruz. Orman yangınlarının çıkış nedenlerinin biri de anız yakmalar oluyor. Vatandaşlarımızı daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. ” Dedi.