Bandırma Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündem öncesi söz alan Ak Parti meclis üyesi Oya Yücel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınların günlerini kutladı. Ak Parti Meclis üyesi Mehmet Doğan da geçen mecliste yaşanılan olaylar nedeniyle açıklama yaptı. Pişman değilim diyen Mehmet Doğan, genel siyasetin Bandırma Belediye Meclisine taşınmamasını istedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, Şubat ayında bütçenin 22 milyon lira açık verdiğini belirterek biz 650 personel ile Belediyeyi teslim etmiştik. Bugün personel sayısı bini aştı. Çalışanların da en düşük maaşı 40 bin lira olduğunu ifade etti. Meclis gündemine geçilmeden CHP Meclis üyesi Betül Agen Eraslan toplantıya kadın kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek verdi.
Gündemin 1. Maddesinde Eti Maden İşletmelerinin Levent Mahallesindeki şlam sahasının kullanım hakkı 1 sene daha uzatılması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 2. Maddesinde Mülkiyeti Bandırma Belediyesine ait 100. Yıl Mahallesi 969 ada 53 ve 54 parsellerinin blok olarak, yine 100. Yıl Mahallesi 2428 ada 7 nolu parselin satış talebi görüşülmek üzere kıymet taktir komisyonun gönderilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 3. Maddesinde Bandırma Belediyesi önündeki arazinin satışı idi. Daha önce izinleri alınan ancak alıcı çıkmadığı için satılamayan arazi bu kez 4 parçaya bölünerek satılması için kıymet taktir komisyonuna gönderilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 4. Maddesi mülkiyeti Bandırma Belediyesine ait Edincik Mahallesi 185 ada 2028 parselin satışı oldu. Bu araziyi 29 yıllığına kiralandığını belirten Başkan Mirza “ Biogaz firmasına kiralanan bu arazi belediyeye yıllık 92 bin lira kira getirisi vardı. Günümüz ölçülerinde çok komik olan bu kira bedelini normal seviyelere taşımak istedik. Firma da satın alma talebinde bulundu. “ dedi. Satış için arazi kıymet taktir komisyonuna oy çokluğu ile gönderildi.
Gündemin son maddesinde zaten Kent Lokantalarında 80 liraya çıkarılan yemek ücreti belediye meclisinde onaylandı.

