Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Mustafa Gürsel: Elindeki değeri kaybetmeden bilmek gerek

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel geçen hafta Maçertesi programında Cemal

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel geçen hafta Maçertesi programında Cemal Atabey ve Ümit Atılganer’in konuğu oldu.

Gürsel: Sakatlıklar çok canımızı yaktı

Sakatlıklar dolayısıyla zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Mustafa Gürsel ” Ben bugüne kadar hatırladığım kadarıyla bu kadar üst üste sakatlıkların yaşandığı bir dönem pek hatırlamıyorum. Buna rağmen kötü sonuçlar aldığımız kadar iyi  sonuçlar da alıyoruz. Yani maç trafiğini idare etmeye çalışıyoruz. Özellikle Serik ve Manisa maçlarında  büyük sıkıntılar yaşadık. Ancak bu zor dönemi atlatacağız. Çünkü biz camia olarak kulüp olarak biliyorsun yani zoru başarmayı seven bir camiayız. Bizim hedefimiz her zaman başarılı olmak. Zira tüm oyuncularımıza güveniyoruz. Bütün oyuncularımız değerlidir.  Onun için hiçbir mazeret üretmeden hep sahada sonuç almaya çalışıyoruz.

Sakatlıkların çalışma düzeni ile alakalı değil.  Biz de her türlü düşünüyoruz,  Tek tek irdelediğimizde çok da Çalışmayla ilgili bir sakatlık da çok yaşamadık. Bu konuda kendimizi check ediyoruz. Geriye dönüp baktığımızda Tolga ve gözüyle alakalı bir sorun yaşıyor. Cedric ameliyattan çıkmıştı lakin oda tekrar sakatlandı. Sağ stoper konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Gani bağırsak problemi yaşadı. Aynı sorun Kaan’da da var. Hikmet bel fıtığı sorunu yüzünden 2 aydır oynamıyor. Bu hafta oynayacak duruma geldi. Kehinde geldiği gün ilk idmanda sakatlandı. Remi de bu hafta çalışmalara başlayacak. Bazı maçlara sıfır stoperle çıktık. Sistemi değiştirmek zorunda kaldık. Devre arasında çıkış yapan oyuncularımız ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Burada kulübün yaşaması ve menfaatleri anlamında gelir elde edip, buranın da sağlıklı bir şekilde işlemesi lazım diye hareket ettik. Hazır olmayan Abdülkadir gibi oyuncularımızı  adım adım olayın içine katmamız gerekiyordu ama biz direkt olayın ortasına atmak zorunda kaldık.”

Gürsel: Gördüğümüz kartların nedeni disiplinsizlik değil

Cemal Atabey’in çok kart görüyoruz, bunun sebebi disiplin sorunu olabilir mi sorusuna yanıt veren Bandırmaspor Teknik direktörü Mustafa Gürsel ” Bunu biz dışarıda görüyoruz. takımımız aslında çok disiplinli bir takım. kart görmelerinin öncelikli nedenleri kazanmayı çok istemeleriyle alakalı olduğunu söyleyebilirim. Örneğin son olarak  Badji’nin gördüğü karta bakıyorum. Rakip oyuncu Badji’yi çok tahrik etti. Sarı kart görmesi gereken pozisyonda rakip aleyhine kart gösterilmedi. Bir sonraki pozisyonda rakipten kurtulmak için eliyle yaptığı hareketi vurmak olarak algıladılar. Ndongala pozisyon icabı oyunda atıldı. aynı kartları rakip takımlara nedense göstermiyorlar. Ama bazı dönemlerde dediğim gibi oluyor. Futbol bu, Bazen duygular, hırs, kazanma oyuncunun da önüne geçiyor. Bazen hoş görmek zorundasın. Bazen de görmemek zorundasın. Bunu da ayarlaman lazım.”

Gürsel: Play Off’un en güçlü adaylarından biriyiz

Sosyal medyada istifanızı isteyenler oluyor, siz istifa edecek misiniz sorusunu yanıtlayan Mustafa Gürsel ” Vallahi yaşayıp göreceğiz. Yani bu futbolda dediğim gibi yarın ne yaşayacağımızı bilmiyoruz. Biz de insanız. Bizim de duygularımız var. Neler yaşarız? Nasıl tepki veririz? Bilmiyoruz. Biz burayı çok seviyoruz. İyi hizmet ettiğimize de inanıyorum. Her zaman da hedefe gittik. Belki camiamızı da yukarılara oynatmaya alıştırdık.  Şartlar ne olursa olsun taraftar o başarıyı bekliyor. Biz de onun için mücadele ediyoruz. Buna saygım var, hiçbir sıkıntı yok bunun da ötürü. Ama bazen şuna bak, bazen elindeki değerlerin kıymetini kaybetmeden bilmek lazım. Bu herkes için geçerli. Başkanından, taraftarına, yöneticisine, basınına elinde bazı değerler kaybedildikten sonra bir daha yerine gelmez. Gelmiyor da yani, hayat böyle. Onun için biz buranın kıymetini bilmeye çalışıyoruz. Bizim için Bandırmasporu değerli. Hep iyi hizmet etmeye çalışıyoruz.

Bazı tepkiler olsa da, canları sağ olsun sıkıntı değil yani biz burada varsak, buradaysak her şeye göğüs gelmek için buradayız. Ve başarılı olmak için buradayız elimizden geleni şartlar ne olursa olsun yapacağız. Artık bakacağız yani ne olacak, ne bitecek, nasıl olacak. Ama şu anda giderken yolda bu takıma şimdi gidiyorum demek belki biraz kolayına kaçacak gibi olur. Biz burada olduğunuz için gelen bazı futbolcular var. Bir sözümüz ile gelen oyuncular var. Kızdık oynamıyoruz deme şansımız olamaz. Benim de burada büyük bir emeğim var. Taraftarın övme hakkı olduğu gibi yerme hakkının da olduğuna inanıyorum. bundan alacağımız dersler olacaktır. Biz yine vazgeçmeyeceğiz. Biz başarmak için her şeyi yapacağız. Yani sonuçta biz Bandırmasporu hizmet ediyoruz. Tabii ki arada ufak da olsa istemeyenler olacaktır. Türkiye’deki futbol iklimi böyle ne yazık ki. Sezon sonuna kadar bizler buradayız. Dediğim gibi çok olumsuzluğa takılırsak bu işin içinden çıkamayız.  Biz olaya iyi tarafından bakıyoruz.  Biz bandırmasporuz iki defa final oynamışız. Bu takım ne olursa olsu,  baktığında yine playoff’un güçlü adaylarından biriyiz.” Dedi.