Bandırma Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bandırma Belediyesi Tatlısu Tesisleri’nde yerel basın mensuplarına yönelik vermiş olduğu kahvaltılı buluşmada dile getirdiği iddialar hakkında açıklamada bulundu. Başkan Mirza, bir basın mensubunun Zabıta tarafından yapılan denetimler konusunda sorduğu soruda kullandığı “Denetimlerimizde bazı eski Başkanlarımızın eşlerinin ruhsatsız işyerlerine de denk geliyoruz” ifadelerini kullanmış, bu ifadelere akıllara Önceki Dönem Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un Günaydın Mahallesinde işyeri açan eşi Seda Tosun’u getirmişti.
Önceki Dönem Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun iddialar üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, eşine ait işyerinin ruhsatını paylaştı. Başkan Tosun açıklamasında, “Kıymetli Bandırma ailem, bir kaç gündür telefonlarım susmadığı için kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltıda Mevcut Belediye Başkanı DURSUN MİRZA’nın eşimi kastederek ruhsatsız iş yeri çalıştırdığına dair söyleminden haberdar oldum. Paylaştığım resimlerde de görüldüğü üzere eşim adres değişikliğini yaptıktan sonra 19.08.2025 tarih ve 2025/322 sıra nolu İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatını alarak ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Hal böyleyken bu dönemde imzalanmış ruhsata rağmen yapılan bu açıklamaların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.
Dedelerimizden bugüne Bandırma’da namusuyla ve şerefiyle esnaflık yapmış; Bandırma’ya katma değer sağlamış ve hala da sağlamaya devam eden bir aileyiz. Başkanlığım dönemi de dahil olmak üzere usulsuz yanlış hiçbir işimiz olmamıştır. Bu nedenle herkesi kişisel husumetlerinden arınarak yapay gündemlerle kamuoyunu meşgul etmek yerine şehrimize doğru hizmet etmeye davet ediyorum” dedi.


