Bandırmaspor Kulüp Başkanı Murat Karakoyun, Bursaspor deplasmanı öncesinde Bandırma Şehir Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Genç kadro yapılanmasından teknik direktör Ertuğrul Aslan’a, kulübün ekonomik koşullarından stat sorunlarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Karakoyun, “Bu sene Play-Off’ta oynarız. Kimse şaşırmasın” dedi.
TFF 1. Lig’de bu hafta deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Bandırmaspor’da Kulüp Başkanı Murat Karakoyun, zorlu mücadele öncesinde Bandırma Şehir Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Bursaspor karşılaşmasına ilişkin beklentilerini paylaşan Karakoyun, takımın sezon hedefleri, genç oyuncuların gelişimi, teknik heyete yönelik eleştiriler ve kulübün ekonomik sorunları hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.
Karakoyun, hem Bandırmaspor camiasına hem de taraftarlara birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, kulübün mevcut şartlar altında büyük bir mücadele verdiğini vurguladı.
“BURSASPOR BİZİM KARDEŞİMİZ, OLUMLU BAKIYORUZ”
Bursaspor deplasmanının kolay olmayacağını ancak takıma güvendiklerini belirten Başkan Murat Karakoyun, iki kulüp yönetimi arasında herhangi bir sorun bulunmadığını ifade etti.
Bursaspor Başkanı ile abi-kardeş ilişkisi içerisinde olduklarını söyleyen Karakoyun, taraftarlar arasında zaman zaman yaşanan gerginliklerin iki kulübün ilişkilerine yansımaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Tabii ki kolay bir maç değil, zor bir maç. Biz de takımımıza güveniyoruz. Bursaspor Başkanı ile abi-kardeş gibiyiz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Taraftarların kendi arasında ufak bir gerilim var ama sonuçta biz komşuyuz. Onlar bizim kardeşimiz. Biz olumlu bakıyoruz. Takımımıza güveniyoruz. Kaybetmek de var, kazanmak da. Amacımız puanlarla dönmek.”
Bandırmaspor taraftarına da çağrıda bulunan Karakoyun, soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmamalarını istedi. Deplasman organizasyonu için otobüslerin hazır olduğunu belirten Karakoyun, desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkür etti.
“ÇÖPE ATACAK 1 LİRA PARAMIZ YOK, PLAY-OFF’TA OYNARIZ!”
Bu sezon genç ve mücadeleci bir kadro oluşturma kararı aldıklarını belirten Karakoyun, kadro yapılanması nedeniyle kendilerine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi.
Bandırmaspor’un ekonomik gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Karakoyun, kulübün mevcut şartlarda kendi kaynaklarıyla ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.
“Biz genç bir kadro oluşturma kararı aldık. Kendi çocuklarımızla mücadele etmeye çalışıyoruz. Bandırmaspor’a bugünlerde 1 lira yardım eden olmadığı için bu işler zor. İşin içinde olmayan arkadaşlar için dışarıdan konuşmak kolay. Eleştirilere açığız ama başarılı olacağımıza da inanıyoruz. Bu sene Play-Off’ta oynarız. Kimse şaşırmasın. Bizim çöpe atacak 1 lira paramız yok. Bu takımın parası hepimizin, tüm Bandırma’nın parası.”
ERTUĞRUL ASLAN’A GÜVEN MESAJI
Teknik Direktör Ertuğrul Aslan hakkında yapılan eleştirilere de değinen Başkan Karakoyun, teknik heyete güvenlerinin tam olduğunu söyledi.
Aslan’ın Avrupa tecrübesine ve futbol anlayışına dikkat çeken Karakoyun, takımın oturması için zamana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
“HOCAMIZA güveniyoruz. Hocamız başarılı. Avrupa’da birçok başarıya imza atmış, Nuri Şahin’in yardımcısı olarak çalışmış ve kendine göre bir sistemi var. Tabii ki bu biraz uzun bir süreç. Ancak ikinci yarıda işi toparlayacağına ve puanlar alacağımıza inanıyoruz. Hocamıza güvenimiz tam.”
TÜRKİYE KUPASI’NDA HEDEF GİDEBİLDİĞİ YERE KADAR GİTMEK
4 Kasım’da kura çekimi yapılacak Ziraat Türkiye Kupası’nda seri başı olarak yer alacak Bandırmaspor’un hedeflerini de değerlendiren Karakoyun, geçen sezon kupada daha ileri gidilebileceğini düşündüğünü ifade etti.
Genç futbolcuların maç oynadıkça tecrübe kazandığını vurgulayan Karakoyun, bu sezon hem ligde hem de kupada başarılı olmak istediklerini belirterek, “Geçen yıl Türkiye Kupası konusunda futbolcu arkadaşlarımıza ve hocamıza biraz sitem ettim. Gidebildiğimiz yere kadar gitmemiz gerekiyor. Çünkü genç bir kadromuz var. Bu arkadaşlarımız oynadıkça tecrübe kazanıyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda da ligde de başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.
BADJİ AÇIKLAMASI: “BANDIRMASPOR’UN GELECEĞİ”
Son haftalarda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Badji hakkında da konuşan Karakoyun, oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğunu ve sakatlığının geride kaldığını belirtti.
Badji’nin kulüp açısından önemli bir değer olduğunu vurgulayan Karakoyun, oyuncunun yalnızca Türkiye’den değil, yurt dışından da bazı kulüpler tarafından takip edildiğini açıkladı.
“Badji üç haftadan beri sakattı. Geçtiğimiz hafta kısa bir süre oyuna girdi. Sakatlığı düzeldi. Badji, Bandırmaspor’un geleceği. Ticari olarak da düşünün. Türkiye’den ve Türkiye dışından birçok kulüp şu anda Badji’yi yakından takip ediyor. Sadece Badji’yi değil, 4-5 oyuncumuzu birinci lig ve Süper Lig kulüpleri takip ediyor. Biz futbolcularımız hakkında çok fazla yorum yapmamak gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar genç oyuncular. Bugün sakatlanırlar, yarın sahada olurlar. Badji’de de bunu gördük. Büyük bir sıkıntısı yoktu ancak riske etmek istemedik. Daha önce bir hafta oynatalım derken altı ay sahalardan uzak kalan oyuncular oldu.”
“ÖKSÜZ EVLAT GİBİ BEKLEMEDEYİZ, KENDİ YAĞIMIZLA KAVRULUYORUZ”
Bandırmaspor’un ekonomik yapısı ve şehirden beklediği destek konusunda oldukça sitemkâr açıklamalarda bulunan Karakoyun, kulübün yönetim kurulu üyelerinin fedakârlıklarıyla ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.
Bandırma’da çok sayıda sanayi kuruluşu bulunmasına rağmen kulübe verilen desteğin yetersiz kaldığını ifade eden Karakoyun, şöyle konuştu:
“Eleştirmek çok kolay. Herkesi eleştiriyorlar ama gelip bir kere takımın ne ihtiyacı var, ne yapıyor diye soran yok. Bir sürü sanayi kuruluşu var ama sonuçta hiç kimsenin faydası yok. Yine sadece bizim taraftarımız var. Bizim onlara, onların da bize ihtiyacı var. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak güzel bir takım seyrederiz.”
Kulübün sponsor bulmakta zorlandığını, reklam veren firmaların ise kendi imkânları ölçüsünde destek sunduğunu belirten Karakoyun, Bandırmaspor’un içinde bulunduğu durumu şu sözlerle özetledi:
“Öksüz bir evlat gibi Bandırmaspor olarak beklemedeyiz. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Kendi yönetimimizdeki arkadaşlarımızla bütçemizi çevirmeye çalışıyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Sadece futbol olarak düşünmeyin; bunun basketbolu, voleybolu da var. Şehir bu konuda gerçekten çok sahipsiz bırakıldı. Biz Bursaspor’la oynayacağız. Onların bütçesine bakın, bizim bütçemize bakın. Maça gelen taraftar sayılarına bakın. Buna rağmen gerçekten iyi mücadele veriyoruz.”
“BALIKESİR’DE 9 MİLLETVEKİLİMİZ VAR, MAÇLARA BİLE GELMİYORLAR!”
17 Eylül Stadı’nın ışıklandırılması konusunda daha önce verilen sözlerin takipçisi olduklarını belirten Karakoyun, ikinci yarı öncesinde sorunun çözülmesi yönünde kendilerine söz verildiğini hatırlattı.
Bu konuda basının da sürecin takipçisi olması gerektiğini ifade eden Karakoyun, Bandırmaspor’un yalnızca bir milletvekilinin girişimiyle çözülemeyecek kadar önemli sorunları bulunduğunu söyledi.
“İkinci yarı için hazır olacak diye söz verdiler. Bu konu medyada da yayınlandı. Medyadaki arkadaşlarımızın da bu işin peşini bırakmaması lazım. Ancak burada sadece bir Bandırma bölgesi vekiliyle olacak iş değil bu. Balıkesir’de 9 tane milletvekilimiz var ama hiçbiri maça dahi gelmiyor. Sıkıntı burada. Sahip çıkılmıyor.”
Yönetim kurulu üyelerinin kulüp için ailelerinden ve özel hayatlarından fedakârlık yaptığını belirten Karakoyun, bugüne kadar destek arayışı kapsamında birçok kapıyı çaldıklarını ancak istedikleri karşılığı alamadıklarını dile getirdi. Sitemini daha da ileri taşıyan Karakoyun, “O zaman biz de bırakalım. Götürelim, anahtarı kime teslim edeceksek edelim. Mülki amir kimse, belediye başkanına mı, kaymakam beye mi bırakalım. Onlar da bu sorunları kendileri çözüme kavuştursunlar” ifadelerini kullandı.
STADYUMDAKİ KOLTUK NUMARALANDIRMASI CEZALARINA TEPKİ
Bandırmaspor’un 17 Eylül Stadı’ndaki koltuk numaralandırmalarının yapılmaması nedeniyle bu sezon üç kez ceza almasına da değinen Karakoyun, söz konusu eksikliğin kulübün sorumluluğunda olmadığını savundu.
Stadın İlçe Spor Müdürlüğü’ne ait olduğunu ve Bandırmaspor’un stadı kiralayarak kullandığını hatırlatan Karakoyun, buna rağmen ortaya çıkan eksikliklerin mali yükünün kulübe bırakıldığını söyledi.
Karakoyun, “Sorumluluk bizde değil. Bu stat İlçe Spor Müdürlüğü’nün. Biz stadı kiralıyoruz. Fakat bir ceza kesilince onu biz ödüyoruz. Evimizdeki maçlarda stada para ödüyoruz, güvenliğe para ödüyoruz, bir de statta bulunan eksiklikler nedeniyle ceza yiyoruz. Onu da biz ödüyoruz. Bu konu tamamen Spor Müdürlüğü’nü ilgilendiren ve onların çözmesi gereken bir mesele” dedi.

