Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Güvenli gelecek güvenli iş yerleriyle başlar

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Çolak, İş Sağlığı

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Çolak, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında 50’den az çalışanı bulunan az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler için önemli açıklamalarda bulundu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Dünya Genelinde Kabul Edilen Bir Uygulama

Çolak; “İş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık yaratmak için 28 Nisan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya genelinde kabul edilen bu uygulama ülkemizde ise İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’na çevrilmiştir. Ülkemizde her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arası İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kabul edilir.” dedi.

Tehlike Sınıfı ve Çalışan Sayısına Göre Düzenlemeler Değişiklik Gösteriyor

İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, işletmelerimizin tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre farklı şekillerde düzenlenip uygulanmaktadır diyen Çolak, çok tehlikeli ve 50’den fazla çalışanı olan işletmelerin iş güvenliği uzmanı bulundurma ve iş yeri hekimleriyle çalışması zorunlu olup, tehlikesiz ve 50’den az çalışanı olan işletmelerin işveren ve işveren vekillerinin yönetmelikle belirlenmiş kapsam dahilinde eğitimleri alıp, sınavlarda başarılı olduklarına dair belgeleriyle iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini üstlenebilmekteler dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Yapılan Protokol Kapsamında Sınavsız Belge Fırsatı Sunuldu

Çolak, “İş sağlığı ve güvenliği alanında alınacak tedbirler ve uygulanacak iyi uygulamalar hem çalışanlarımızın yaşam kalitesini artırmak hem de iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirgemek açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz çatısı altında üyelerimize ve iş yerlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında 50’den az çalışanı bulunan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri vermek isteyen işveren ve işveren vekillerinin almak zorunda olduğu eğitimler TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından verilecek olup, 16 saatlik online eğitim tamamlandıktan sonra sınav yapılmadan, eğitimin % 75’ine devam eden katılımcılar adına dijital katılım belgesi hazırlanacak ve katılım belgeleri E-Devlet’ten de sorgulanabilecek.” dedi.

Unutmayalım: Güvenli gelecek, güvenli iş yerleriyle başlar! 

İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçli hareket eden işletmelerin, hem çalışanlarını koruyup hem de verimli üretim süreçleri oluşturarak başarılarını sürdürebileceğini belirten Çolak, bu vesile ile İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nın tüm iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının devamını temenni ediyorum dedi.