Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, hakkında çıkan uyuşturucu kullandığı ve delege pazarlığı yaptığına yönelik iddialara sert tepki göstererek yazılı bir basın açıklamasında bulundu. “15 Ekim 2025 tarihinde Basın Yoluyla Hakkımda atılan iftiralar neticesinde Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve bu çirkin girişimlerin emeline ulaşamaması adına işbu açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur. Bildiğiniz üzere, mesnetsiz ve hiçbir çıkara hizmet etmeyen beyanlar neticesinde uyuşturucu masalarında delege pazarlığı yaptığım iddia edilmektedir. ” diyerek açıklamasına başlayan Atak, iddia edilen suçlamaları iftira olarak nitelendirdi ve 19 Ekim’de Balıkesir’de gerçekleştirilerek CHP Balıkesir İl Seçimleri öncesi kendisinin ve Bandırma İlçe Teşkilatının hedef haline getirilmeye çalışıldığını vurguladı. Atak, yaptığı açıklamada, ” Bana bir an inanmış, benimle aynı yolu yürümüş tüm ilgililerin şunu bilmesini isterim ki, Uyuşturucu hiçbir zaman yakınımdan – uzağımdan geçmemiştir, bütün değerlerimizi zehirleyen o illetin her daim karşısında durdum. Bu gün tek bir üyemin dahi bu konuda ufacık bir şüphesi olması halinde, İstenilen Hastanede istenilen tarihte her türlü testi yaptırıp Kamuoyu ile paylaşmaya hazırım. Kaldı ki, emeli üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan bu grubun amacı zaten hukuka aykırı bir durumu ortaya çıkarmak değildir. Öyle olsa, Kamu düzenine aykırı bu eylem için yapacakları ilk Adli Makam başvurusunda, Kolluk kuvveti nezaretinde tüm tıbbi kontrollerimin yapılacağını ve bu büyük yalanları neticesinde ELLERİNİN BOMBOŞ KALACAĞINI onlar da bilmektedir. Bu bilinçle, çamur at izi kalsın zihniyetlerinin arkasına saklanarak bu yalan haber yapılmış ve su bulandırılmaya çalışılmıştır. İddiaların tek bir tanesi dahi gerçeği yansıtmadığı gibi, DELEGE PAZARLIĞI adı altında yansıtılmaya çalışılan o fotoğraf bu tarihten en az 1,5 yıl öncesine aittir. O masada tek bir uyuşturucu ve uyarıcı madde olmadığı gibi fotoğrafın yeni tarihli olduğu iddiası da çok çirkin bir yalanın tezahürüdür” dedi.
Atak : Zamanlaması manidar
Başkan Atak, kurgu olarak nitelendirdiği iddiaların zamanlamasının manidar olduğunu ve 19 Ekim’de yapılacak Balıkesir İl seçimlerin öncesinde şahsının ve Bandırma İlçe Örgütü’nün hedef gösterilmek istendiğini belirterek açıklamasına şu sözlerle devam etti. ” Her şeyden önce bu kurgunun paylaşıldığı zamanın manidarlığına dikkat çekmek isterim. Öyle ki; Balıkesir’i 19.10.2025 tarihinde önemli bir Olağan Kongre beklemektedir.
Memleketin içine düştüğü karanlık çukurda, son umut ışığını CHP Siyaseti olarak gören yol arkadaşlarımız için, bu Kongreler yalnızca bir seçim değil, Yönetimi devralacak siyasilerin aynı emek ve çaba altında birleşip birleşmeyeceklerinin de belirlendiği, elimizde son kalan kale olan Seçme ve Seçilme hakkımızla geleceğimizi belirleyecek kişileri kendi irademizle seçebildiğimiz önemli yol ayrımlarıdır. Bu noktada, İl Kongrelerinde ciddi bir domino taşı olan Bandırma İlçe Örgütü, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de hedef olmuş, yalanlar ve iftiralarla üyelerin taleplerinden uzaklaştırılarak belli isimlere yönlendirilmeye çalışılmış, Tüm Bandırma’lı üyelerimizi temsilen oturduğum koltukta bu pazarlığı yapmayacağımın anlaşılması üzerine de Seçimlerden 5 gün önce bu iftira ortaya atılmıştır. Seçimlerdeki iradeleri değiştirmek adına, insanların hayatlarını, değerlerini, geleceklerini hedef almaktan haya etmeyen bu zihniyetlerle ilk kez karşılaşmadığımızı ve Üyelerin iradesine ne dün, ne bugün sırt çevirmediğim gibi bundan sonra da çevirmeyeceğimi bilmenizi, bilmelerini isterim. Koca bir ülkenin aydınlığına, umutlarına, İKTİDARA bu kadar yaklaştığımız bu dönemde, bizler günümüzü gecemize katıp Partimiz için uğraşırken, gündemi bu emekten uzaklaştırarak kişisel çıkarları adına bulandıran bu kişi ve kişiler adına, onların yerine ben özür diliyor, bu kapsamda tarafıma karşı işlenen İftira Suçu neticesinde hukuki yollara başvurma hakkımı saklı tuttuğumu da ayrıca beyan ediyorum. Hiçbir vatandaşımızın, hiçbir yol arkadaşımızın şüphesi olmasın ki, yalnızca siyaseten değil, ahlaken de biz kazanacağız” diye konuştu