İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayınladı. Aslan mesajında ” Değerli Öğretmenlerimiz, Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha büyük bir heyecan ve umutla adım atıyoruz. 2025–2026 eğitim-öğretim yılı; bilgi, değer ve yeniliklerle dolu bir yolculuğun başlangıcıdır. Bu yolculukta bizlere rehberlik edecek en önemli dayanağımız, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olacaktır. Bu model, sadece akademik başarıyı değil; milli ve manevi değerleri, kültürel mirasımızı, bilim ve teknolojiyi, sanat ve sporu bir arada geliştirmeyi hedeflemektedir.
Cumhurbaşkanımız tarafından 2025 yılı “Aile Yılı” olarak ilan edilmiştir. Eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası olan ailelerimizle iş birliği, bu yılda her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır. Velilerimizin eğitim sürecine etkin katılımını sağlamak amacıyla düzenlenecek veli eğitimleri ve seminerlerle, çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal gelişimlerine güçlü bir destek vermeyi sürdüreceğiz.
Bunun yanı sıra, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için, Yeşil Vatan bilinciyle hareket etmeyi görev biliyoruz. Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla sürdürülen çalışmalarımız, bu yıl da doğa sevgisi ve çevre farkındalığı temelli projelerle desteklenecektir. Hepimizin yüreğini yakan orman yangınları, bizlere doğaya sahip çıkmanın ne denli hayati bir sorumluluk olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak, bu bilincin ailelerimiz ve toplum genelinde kökleşmesini sağlamak, en temel görevlerimizden biri olacaktır.
Yeni eğitim-öğretim yılı boyunca el ele vererek; güçlü, bilinçli, üretken ve değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. 2025–2026 eğitim- öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; sağlık, başarı ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” Dedi.