Bandırma Belediyesinin Afet Koordinasyon Birimi Kriz Yönetim Merkezi açıldı. Küçük Sanayi Girişindeki Bandırma Belediyesine ait alanda hayata geçirilen Afet Koordinasyon Kriz Yönetim Merkezinin açılışına Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Güney Marmara Bölge Koordinatörü Murat Karakoyun, Başkan Yardımcıları Cemal Adıgüzel ve Niyazi Yeloğlu, Ticaret Odası Başkanı Bahadır Çolak, Belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Atak, Ak Parti Teşkilat Başkanı Bayram Özdemir, ADD Başkanı Hayri Turna, oda başkanları ve muhtarlar katıldı.
Merkez ofis konteyneri 2 adet konteynerden oluşan Afet Koordinasyon Birimi Kriz Yönetim Merkezindeki açılışın ilk konuşmasını Afet Merkezinden sorumlu olan Filiz Kayaoğlu yaptı. Afet Merkezini tanıtan Filiz Kayaoğlu Bandırma’nın bir eksiğini daha tamamladıklarını ifade etti.
Bandırma’nın deprem riski taşıdığını belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza “ Bugün bir eksiğimizi daha tamamlıyoruz. Afet Merkezimiz depreme ve afete hazırlık için çok önem taşıyor. Bandırma’daki akademik odalar ile beraber deprem konusundaki çalışmalarımız devam ediyor.
Önce riskli alanların ve riskli binaların belirlenmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm gerekiyor. Ama itiraf etmem gerekir ki bu işler çok zor ve uzun vadeli işler. Devletin tüm birimlerinin başta Çevre Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm birimlerinin koordinasyonu içinde herkes kendine düşen rolü en üst düzeyde yerine getirerek yapılması gerekiyor. Yani sadece bir yerel yönetimin, bir Bandırma Belediyesinin bunun üstesinden gelebileceği, altından kalkabileceği bir durum değil. Onun için Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm daire başkanlığı oluşturdu.
Toplanma alanlarımızı belirliyoruz. Bu alanlarda su hatları ve kanalizasyon kanallarını yapılacak. Konteyner alanlarının oluşturulması gerekiyor. Çadır yerlerinin gerektiğinde belirlenmesi gerekiyor. Yani bu hazırlıklar bu aşamada Bandırma Belediyesi’nin içinde olduğu dahil olduğu çalışmalar hem Baskı tarafından, Büyükşehir tarafından hem de Bandırma Belediye’mizin Afet İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Afet Merkezimiz AFAD’a bağlı olarak çalışacak. Belediye olarak bağımsız çalışmalar yapamıyoruz biliyorsunuz ama hazırlıklarımızı bağımsız olarak yapabiliyoruz. Bizim kardeş şehrimiz de Kütahya. Burada bir şey o zaman onlar yardıma koşacak.” Dedi.




