Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı Burak Uğur’dan Üreticilere Çağrı
Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur, sertifikalı tohum kullanım desteği başvurularında son tarihin 31 Temmuz 2026 olduğunu hatırlatarak üreticilere önemli uyarılarda bulundu.
Tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve kaliteli üretimin yaygınlaştırılması açısından sertifikalı tohum kullanımının büyük önem taşıdığını belirten Uğur, devlet tarafından sağlanan desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin başvurularını geciktirmemesi gerektiğini söyledi.
Burak Uğur açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sertifikalı tohum kullanımı, yalnızca üreticilerimizin destekleme ödemelerinden yararlanmasını sağlayan bir uygulama değildir. Aynı zamanda daha yüksek verim, daha kaliteli ürün ve sürdürülebilir tarımsal üretimin temel unsurlarından biridir. Üreticilerimizin herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için başvurularını son güne bırakmadan tamamlamalarını önemle tavsiye ediyoruz.”
Başvuruların, üreticilerin kayıtlı bulundukları İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine gerekli belgelerle birlikte yapılacağını hatırlatan Uğur, dilekçe, tohumluk satış faturası ile gerekli durumlarda tohum sertifikası ve ilgili belgelerin eksiksiz hazırlanmasının önem taşıdığını ifade etti.
Balıkesir’in Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Uğur, üreticilerin devlet desteklerinden azami ölçüde faydalanmasının hem çiftçi gelirlerini artıracağını hem de ülke tarımının rekabet gücünü yükselteceğini belirtti.
Açıklamasının sonunda tüm üreticilere çağrıda bulunan Burak Uğur, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanlığı olarak tüm üreticilerimizi desteklerden eksiksiz yararlanmaya davet ediyoruz. Son başvuru tarihi olan 31 Temmuz’u beklemeden işlemlerini tamamlayan üreticilerimiz, olası yoğunluklardan etkilenmeyecek ve hak kaybı yaşamayacaktır.”
Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanlığı, üreticilerin başvuru sürecinde gerekli bilgi ve yönlendirmeler konusunda ilgili kurumlarla iletişim halinde olmalarının önemine de dikkat çekti.

