Türkiye’nin meşhur lezzeti olan Gönen Ovasının verimli topraklarında yetişen, iri taneli, camsı yapısı ve tüm yemeklerde kullanılabilme özelliğiyle bilinen Gönen Baldo Pirincimiz artık Avrupa’dan da ödüllü bir lezzet oldu.
Mutlular Grup’un Gönen Ovasında ürettiği, son teknoloji çeltik fabrikasında özenle paketleyerek ülkemizin dört bir yanında sofralarınıza sunduğu geleneksel ve yöresel ürünümüz Gönen baldo pirinç Avrupa’dan da tam not aldı. International Taste Institute organizasyonuyla gerçekleşen, dünyanın en iyi şef ve sömeliyelerinden oluşan jüri Haziran 2022 değerlendirmesini yaptı. Brüksel’de gerçekleşen tüm değerlendirmelerin sonucunda Mutlu Gönen Baldo Pirinç Avrupa’dan “Üstün Lezzet Ödülü” kazandı.
35.000 dönümün üstünde ekim kapasitesi ve sulanabilir arazi ile ülkemiz çeltik üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Mutlular Grup Mutlu ve Damak markaları ile Gönen Baldo pirincin yanı sıra Osmancık, Pilavlık ve Kırık pirinç çeşitleri ile de mutfaklarda yerini alıyor.