2023 YILINDA 7 BİN 500 SOKAK HAYVANININ TEDAVİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2023 YILINDA 7 BİN 500 SOKAK HAYVANININ TEDAVİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ABONE OL
25 Ocak 2024 17:19
2023 YILINDA 7 BİN 500 SOKAK HAYVANININ TEDAVİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hizmetleri Birimi 2004 yılından bu yana 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Teknolojiye uyum sağlayan ve son derece donanımlı cihazları ile sokak hayvanları için hizmet veren geçici bakımevinde sahipsiz ve yaralı sokak hayvanları en iyi koşullarda tedavi ediliyor.

Gelişen teknoloji dahilinde geçici bakımevine birçok yeni cihaz kazandırıldığını ifade eden yetkililer, yeni kazandırılan cihazlardan ultrason cihazının; sokak hayvanlarındaki iç hastalıkların teşhis edilmesinde ve olası bir gebelik durumunun kontrol edilmesini sağladığını, Elektro Koter Cihazının; yapılan ameliyatların ve aynı zamanda kısırlaştırma operasyonlarının daha hızlı daha az kanamalı ve daha az komplikasyonlu oluşmasını sağladığını ve bu sayede ameliyat sürelerinin hızlanmasına katkıda bulunduğunu, İnfüzyon Pompalarının ise ; yatar hastaların serum tedavilerinin daha kontrollü ve pratik gerçekleşmesini sağladığını ifade ediyor. Yoğun bakım üniteleri ve tedavi sonrası bakım üniteleri ise tedavi edilen hayvanların her gün düzenli olarak antibiyotik tedavilerinin yapıldığı bölümlerden oluşan Veteriner Hizmetleri Birimi, kent sınırları içerisinde yaşayan hayvanların sağlığını koruyarak, sahipsiz sokak hayvanlarının da bakım, muayene, tedavi, aşılama, kısırlaştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, sokaklarda yaşayamayacak durumda olanların sahiplendirilmesi için çalışmalar yapıyor.

Yetkililer 2023 yılı içerisinde Bandırma Belediyesi Geçici Bakımevi’nde; 471 kısırlaştırma operasyonu yapılırken 517 ameliyat başarı ile gerçekleştiğini 7.531 sokak hayvanının genel tedavi ve aşı işlemlerinin de bu süre zarfı içerisinde tamamlandığını ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.