2022 YILINDA BANDIRMA’YA 150 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI

2022 YILINDA BANDIRMA’YA 150 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI

ABONE OL
28 Nisan 2023 15:49
2022 YILINDA BANDIRMA’YA 150 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan yerel basınla beraber Bandırma’da yapımı devam eden eğitim kurumlarını gezdi. 2022 yılında toplam eğitim kurumlarının yapımı için 150 milyon liralık yatırım aldıklarını belirten Mutlu Aslan, bu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarihinde tek kalemde yapılan rekor yatırımdır dedi.

Atatürk Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu

Yerel basınla beraber yaptığı program çerçevesinde ilk önce Atatürk Özel Eğitim ilk ve ortaokulunu tanıtan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan “ Haftaya öğrencilerimizin eğitime başlayacakları bu okulda birinci ve ikinci kademe hafif düzeyde 122 özel öğrencilerimiz eğitim görecekler. Eski okulumuz depreme dayanıksız çıktığı için yıkım gerçekleşmişti. 6 milyon maliyet ile yeni okulumuzu tamamladık. Bu sürede öğrencilerimiz BİLSEM de eğitim görüyordu. Üçüncü kademe özel öğrencilerimiz ise Hicri Ercili okulunda eğitim alıyorlar.

Çınarlı Özel Eğitim Uygulamalı Okulu

Bu okulumuzda ilkokul öncesi özel öğrencilerimiz eğitim alacaklar. 8 derslikli okulumuz maliyeti 10 milyon lira oldu. Bu okul ile Bandırma’da her seviyede özel öğrencilerimiz için okul ihtiyaçlarımız tamamlanmış oldu. Balıkesir’de de bu okulumuz ilk oldu.

600 Evler Anaokulu

Bandırma’nın bu bölgesinde anaokulu ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak 600 Evler Mahallesine 8 derslikli modern bir anaokulu inşaatımızın yapıma başladık. Bu anaokulumuzun toplam maliyeti 10 milyon liradır, bölgenin ihtiyacını karşılayacak anaokulumuzu önümüzdeki yıl hizmete sokmayı hedefliyoruz.

Kayacık Anaokulu

Bu bölgede oldukça yoğun bir yapılaşma yaşanıyor. Anaokulu ihtiyacının olduğu bu bölgeye 8 derslikli yeni bir anaokulunun temellerini atıyoruz. Bu okulumuzun yatırım değeri de 10 milyon liradır. Okulumuz yeni eğitim yılına yetişecek. Kayacık Anaokulunun tamamlanmasıyla Bandırma’da anaokulu ihtiyacı kalmamış olacak. “

İmam Hatip Anadolu Lisesi

Bandırma’daki tüm okulların depreme dayanıklılık testlerinin tamamlandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan “ Test raporlarına göre bazı okullarımızı güçlendirirken bazı okullarımızın yıkımını tamamlayarak yeni okul inşaatlarımıza hız verdik.

Yıkımını gerçekleştirdiğimiz okullardan biri de Bandırma İmam Hatip Anadolu Lisesi oldu. Okulumuz depreme dayanıksız çıkınca hızla yıkımını yaptık. Akabinde de 34 derslikli yeni okulumuzun yapımına başladık. Yeni okulumuz 30 milyon liraya mal oluyor. Önümüzdeki yıl bu aylarda okulumuzu eğitime açmak istiyoruz.

Haydarçavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Depreme dayanıksız çıkan okullarından biri de bu okulumuz oldu. Süratle okulumuzun yıkımını yaparak yeni okul inşaatımıza başladık. 24 derslik olarak yapımına başlanan yeni okulumuzun yatırım maliyeti de 30 milyon lirayı buldu. Zemin etütlerinin ardından zemine göre farklı bir temel ile inşaat başlandı. Yeni okulumuzun çevresine istinat duvarları örülüyor. Okulumuzu 1 yıl sonra hizmete almayı hedefliyoruz.

Fatih ilkokulu

Yeni Mahallede bulunan Ahmet Obalı İlkokulunun yıkımından sonra bu bölgemizde yeni bir ilkokul ihtiyacımız oluştu. Eski okulumuzda sadece 6 derslik vardı ve ihtiyaca yetmiyordu. 27 milyona mal olacak yeni Fatih İlkokulunda toplam 24 derslik olacak. Bölgenin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak okulumuz seneye yarıyılda eğitime başlayacak.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi

Bu okulumuz Bandırma’daki sınavla öğrenci alan 3 okulumuzdan biridir. O yüzden kent içinde önemli bir okuldur. Yeni okulun tamamlanmasıyla bu sınavla girilen 3 okulu aynı bölgeye taşımış olacağız. Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi yapımı ile 15 sene önce başlanan Liseler vadisi Projesi de tamamlanmış olacak. Bu proje bakanlığımızın da vizyon projelerinden biri idi. 40 milyon liraya mal olan yeni okulumuz da 24 derslik bulunacak. Seneye yarıyılda eğitimin başlayacağını düşünüyoruz.

Boşaltılan okul ise ilkokul olarak İhsaniye ve 17 Eylül Mahallerine hizmet verecek.” Dedi.

2005 yılından bu yana Bandırma’da 550 milyon liralık eğitime yatırım yapıldığı söyleyen Müdür Aslan “ Bandırma Ortaokulu için yıkım kararı alındı. Okulun yerine yeni12 derslikli okul yapılacak. Aynı alana ise TOBB anaokulu yapacak. “ Dedi.

Çınarlı Özel Eğitim Anaokulu

İmam Hatip Anadolu Lisesi

Kayacık Anaokulu

Haydarçavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Fatih İlkokulu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.