THK 99. YAŞINI KUTLUYOR

THK 99. YAŞINI KUTLUYOR

ABONE OL
16 Şubat 2024 14:23
THK 99. YAŞINI KUTLUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Türk Hava Kurumu 99. Yaşını Cumhuriyet Meydanındaki tören ile kutladı. Törene CHP Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, Meclis üyesi Aydilek Gönenç ve üyeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Günün anlam ve önemini THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler yaptı. Memişler konuşmasında “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1920 senesinde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tarafından kuruldu. Türk Hava Kurumu bugün tam 99 yaşına ulaştı. 99 senelik bir serüvende birçok zorluğa rağmen bugünlere gelen kurumumuz, dünyada parmakla gösterilebilecek bir olgunluğa erişmiş olmanın gururunu yaşıyor. Türk Hava Kurumu eğer kurulmasaydı ülkemiz bugün havacılık sanayisinde bulunduğu konumda bulunmayacaktı. Türk Hava Kurumu ülkemiz için çok önemli ve değerli bir kurumdur. 5 yıldır kayyum süreci içinde bulunuyoruz. Demokratik olarak yönetimsizlik ve beceriksizlik söz konusu… Ancak unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk Hava Kurumunu kurarken Türk milletine armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var oldukça Türk Hava Kurumu da var olacaktır. 99’uncu yılımız kutlu olsun.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.